vrijdag 7 september 2018

03/09/18 tot 07/09/18


  
 Welkom nieuwe maancirkels!
We gingen deze week van start met al heel wat activiteiten.
Klasbouwers, ateliertjes, vrije teksten, oormassages, het eerste werkplan, de eerste instructies en al een wandeling naar onze schandpaal en kerk van Gijzegem.

Hier enkele sfeerbeelden uit de ronde: 







Verder...

Senne bracht een auto op afstandsbediening mee en enkele kinderen bouwden hiervoor een parcours.

Ella en Holly bereiden een atelier dans/turnen voor.


We gaven elkaar een oormassage. Met een voorwerp maken we zachte geluiden langs de oren. De kinderen merkten op dat dit toch nog heel luid klinkt en de meesten vonden het wel ontspannend.











We herhaalden de woorden met ei of ij, au of ou. Met de werkvorm: doe-mij-na moesten de kinderen deze woorden in een tekening verwerken. De persoon recht tegenover hem moest via instructies dezelfde tekening maken. Ze mochten elkaars werk niet zien. Toch niet zo gemakkelijk als het lijkt.








Alexander had een beker gewonnen bij de 'sacochenworp' in Aalst. We bedachten zelf een wedstrijd. Enkele kinderen hebben gemeten hoe ver de sacochen werden gegooid.







We maakten onze eerste uitstap. De oudsten vertelden met veel humor en veel gebaren het verhaal van de schandpaal van Gijzegem.

Ook de kerk hebben we langs de buitenkant bestudeerd. We vonden de datum wanneer de kerk gebouwd (of grotendeels gerenoveerd) was: 1779.


Het 'kerkhof' was er dan ook letterlijk. Rond de kerk staan enkele oude graven.


Halewijn begint met cellolessen. Hij toont alvast wat hij geleerd heeft:




Geen opmerkingen:

Een reactie posten